Bu Blogda Ara

10 Ocak 2011 Pazartesi

ÇİN BÖREĞİ

Malzemeler


4 adet yufka
1 adet tavuk göğüsü(haşlanmış,tiftilmiş)
500gr pırasa
2 bardak süt
1 bardaktan 2 parmak eksik sıvıyağ
1 adet yumurta
tuz,karabiber

galeta unu

Hazırlanışı
Pırasayı ince doğrayın suyunu salıp çekene kadar kavurun,iyice kavrulmazsa haşlanmış tadı oluyor.Tiftilmiş tavuk ve pırasayı karıştırın,tuzunu,karabiberini ekleyin.Sıvıyağ,süt ve yumurtayı çırpın,yufkanın 1 tanesini serin karışımı yumurta fırçası yardımıyla sürün diğer yufkayıda üzerine koyun tekrar karışımı sürün.8 eşit üçgene bölün ve tavuklu harçtan birmiktar koyup kalın sigara böreği şeklinde sarın sıkı olmamalı.Diğer 2 yufkayada aynı işlemleri uygulayı.Börekleri önce kalan yağlı sütlü karışıma daha sonra galeta ununa bulayın yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizin önceden ısıtılmış 180' kızarana kadar pişirin.Tarifin orjinalinde börekler fırında değil kızgın yağda pişiyor ama tadı bu şekildede nefis,arasıcak olarak yemek davetlerinizdede kullanabilirsiniz.Afiyet olsun.....

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder