Bu Blogda Ara

23 Ocak 2011 Pazar

PATLICAN KEBABI

Malzemeler:
6-7 adet patlıcan
250 gram kıyma
1 adet soğan
kimyon
karabiber
pul biber
sarımsak
maydanoz
tuz
galeta unu (ben evde yapıyorum, bayatlayan ekmekleri lokmalar halinde bölüp kurutup rondadan geçiriyorum.)

yapılışı:

Patlıcanları közleyin.
Tuzlu suyda bir-iki dakika bekletip kabuklarını soyun.
kıymayı köftelik gibi yoğurun içine istediğiniz baharatları katın. yoğurduğunuz kıymayı patlıcan sayısına göre ayırın ayırdığınız parçayı düz bir zeminde elinizle açın içine közlenmiş patlıcanı bütün olarak koyup kundak yapar gibi kıymayı patlıcanın üzerinden birleştirin.
200 derece de fırında pişirin fırından çıkarmaya yakın üzerine bol kaşar rendesi ilave edip kaşarlar kızarıncaya kadar bekletin.. isteğe göre salçalı sos da yapabilirsiniz.. afiyet olsun..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder