Bu Blogda Ara

11 Ocak 2011 Salı

PATATES KROKET

5 adet orta boy patates
2 yemek kaşığı un
1,5 yemek kaşığı nişasta
2 yemek kaşığı kaşar rendesi
1 yumurta sarısı (beyazı dışına)
üzeri için galeta unu

patatesleri haşlayıp püre haline getirdikten sonra yumurtanın sarısını unu nişastayı ve kaşarı ekleyip hamur gibi yoğurun kaşarı tariftekinden çok fazla katmayın kızarırken içinden eriyip akar.. patateslerin büyüklüğüne göre un miktarını çoğartabilirsiniz yani hamur elinize yapışmayacak.. limon büyüklüğünde parça alıp tezgahın üstünde uzun silindir şeklinde yuvarlayın oklava gibi olsun kalınlığı belli aralıklarla bıçak ile kesin önce una sonra yumurta akına sonra galeta ununa bulayıp en az 45 dakika buzdolabında dinlendirin sonra kızgın bol yağda kızartın..
1 gün önceden yapıp dolapta dinlendirebilirsiniz..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder