Bu Blogda Ara

24 Ocak 2011 Pazartesi

KEMAL PAŞA TATLISI

Malzemeler:
150 gr tuzsuz taze peynir ya da mozarella
5 yemek kaşığı irmik
2 yemek kaşığı un
1 yumurta
1/2 paket kabartma tozu

Şerbeti için:
2 su bardağı su
2 su bardağı şeker

Yapılışı:
Peyniriniz biraz tuzluysa yani eğer mozarella kullanıyorsanız yarım saat kadar ılık suda bekletip tuzunu çıkarın...Sonra peyniri robottan geçirin. Bir kapta peynir, irmik, un, kabartma tozu ve çırpılmış yumurtaları bir kaşık yardımıyla karıştırın. Elinizle küçük ceviz büyüklüğünde parçalar koparın, yuvarlaklar yapın. Önceden ısıtılmış fırında 180C de üstleri kızarana kadar pişirin. Bu tarifle yaklaşık 16 adet tatlı çıkıyor...ben fırından cıkarcıkmaz ılımıs serbetın ıcıne attım tatlıları yumusaklıgı kıvamı cok guzel oldu begenı ıle yedık tavsıye ederım

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder