Bu Blogda Ara

11 Ocak 2011 Salı

ENFES İNCİRLİ PASTA

Malzemeler:

Kek için:

6 adet kuru incir, suda ıslatılmış, ufak doğranmış

3 yumurta

yarım su bardağı şeker

1 su bardağı ceviz içi

1 su bardağı un

1 paket kabartma tozu

Şerbeti için:

1,5 su bardağı su

yarım  yemek kaşığı nescafe

Yarım su bardağı toz şeker

Muhallebi için:

2 yemek kaşığı nişasta

2 yemek kaşığı un

3 su bardağı süt

3 yemek kaşığı toz şeker

1 yemek kaşığı margarin
1 poşet toz krem şanti
Yapılışı:

Keki hazırlamak için önce incirleri küçük küpler halinde kesin ve ılık suda bekletin. Sonra yumurtalar ve şekeri iyice çırpın, un ve kabartma tozunu eleyerek ilave edip biraz karıştırın, en son ceviz içi ve dibe çökmemesi için unlayarak incirleri ekleyin ve biraz daha karıştırın. Hazır olan karışımı yağlanmış kare borcama alın ve önceden 160 derecede ısınmış fırınınızda yaklaşık 30-35 dakika pişirin.

Kekiniz pişerken krem şanti ve margarin hariç tüm malzemeleri karıştırarak muhallebiyi hazırlayın. Ocaktan almadan hemen önce margarini ekleyin ve karıştırın, ocaktan aldıktan 5 dakika sonra toz krem şantiyi ekleyip çırpın.

Kekiniz fırından çıktıktan 5 dakika sonra su, nescafe ve şekeri karıştırarak kekin üzerine dökün. 5 dakika daha bekleyip muhallebiyi de üzerine yayın ve en az 2-3 saat buzdolabında beklettikten sonra servisini yapın..

nOt:şerbeti sıcak olmayacak , nescafe eridikten sonra ılıtın şerbeti. afiyet olsUn. uzun dikdörtgen borcam ideal oluyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder