Yarım kilo yaprak
1 su bardağı pirinç
1 çay bardağı zeytin yağ
1 adet limon
5-6 adet soğan
kuru nane,tuz,kırmızı biber,şeker,kimyon,kara biber
maydanoz
YAPILIŞI
Yapraklar tuzlu suya batırılıp,kaynar suda hafif haşlanır
Bu arada soğanlar ince ince doğranır ,zeytin yağda pembeleşene kadar kavrulur
Sıcak suda bekletilen pirinç soğanlara eklenir, tuz şeker de konup suyu çekene kadar pişirilir
En son baharatlar eklenip soğuması beklenir.
Yaprakların tüylü damarlı yüzeyine malzeme konularak ince ince sarılır, tencereye dizilir, limon halka halka doğranıp üzerine koyululur
1 su bardağı su ile kısık ateşte pişirilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder