Bu Blogda Ara

15 Ocak 2011 Cumartesi

ISPANAKLI GÜL BÖREĞİ

MALZEMELER

1 kilo yufka
750 gr ıspanak
250 gr kıyma
1 çorba kaşığı salça
1 adet soğan
tuz,karabiber,kırmızı biber
2 adet yumurta (bir tanesinin sarısı ayrılcak üzeri için)
1 çay bardağı sıvı yağ ve 1 çay bardağı süt
susam ,çörek otu

HAZIRLANMASI
Tenceremizin içine yarım çay bardağı sıvıyağımızı döküyoruz,soğanımızı yemeklik doğrayıp pembeleşinceye kadar kavuruyoruz,pembeleşince salçamızı  ve kıymamızı ekliyoruz, iyice yıkanmış ve doğranmış ıspanaklarımızıda ekleyip kavurma işlemimize devam ediyoruz, en son baharatlarını ve tuzunu atıp ocaktan alıyoruz.
Yufkamızı masamızın üzerine serip 8 eşit parçaya ( üçgen şelinde) bölüyoruz, sigara böreğinin biraz büyük kesilmiş şekli, öte yandan bir kasemizin içine yumurtamızı,yarım çay bardağı yağımızı ve sütümüzü koyup çırpıyoruz, bu çıptığımız harcı yufkalarımızın üzerine fırçayla yayıyoruz.
Böldüğümüz yufka parçalarının geniş kısmına ıspanaklı harcımızı yayıyoruz (bir çorba kaşığı kadar),sigara böreği sarar gibi sarıp yuvarlak şekli veriyoruz,üzerine yumurta sarısı sürüp isteğe bağlı susam ve çörek otuda kullana bilirsiniz.
200 derecedeki fırına sürüp kızarana kadar pişiriyoruz ve afiyetle yiyoruz

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder