Bu Blogda Ara

23 Ocak 2011 Pazar

MİLFÖYDEN AÇMA BÖREK (nefisss)


10 adet milföy (kişi sayısına göre değişebilir)
bolca un
1 yumurta sarısı

iç malzemesi olarak  istediğiniz malzemeyi kullanabilirsiniz.
ben patatesli kıymalı yaptım ama peynirli,ıspanaklı veya pırasalı hazırlayabilirsiniz.

Oda sıcaklığında yumuşayan milföyleri paketten çıktığındaki ikili olarak birbirne yapışık haliyle hiç ayırmadan tezgaha un serpip milföyü koyuyoruz milföyünde üzerine un serpip merdaneyle açıyoruz önce boylamasına biraz uzatıp sonra enine doğru açabildiğimiz kadar açıyoruz tahmin ettiğimizden daha çok büyüyor ve incecik bir hamur oluyor sonra resimdeki gibi iç malzemesini koyup rulo yapıyoruz sonrasında ister gül böreği gibi yapın ister kol böreği gibi tepsiye dolayın farketmez hertürlü güzel püf noktası çok sıkı sarmamak milföy kabardığı için serbes pişmesi daha güzel oluyor..
üzerine yumurta sarısı sürdüm ben ama daha doğal ve el açması gibi bir börek olması için eritilmiş margarin veya tereyağ sürebilirsiniz.. 200 derecede önceden ısıtılmış fırında pişiriyoruz..





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder