Bu Blogda Ara

24 Ocak 2011 Pazartesi

KANDİL SİMİDİ 2

1 paket yumusak margarin(ben genelde pastorize olan tereyeglerdan kullaniyorum)
2 yumurta sarisi
2 tatli kasigi tuz
3 yemek kasigi toz seker
2 yemek kasigi sirke
1 cay bardagi sivi yag
kabartma tozu
2 cay kasigi mahlep
aldigi kadar un(yaklasik 600 gr kadar)
uzerine yumurta aki ve susam

canim butun malzemeleri karistrip yumusak bir hamur yogur sonra istedigin buyuklukte parca koparip simit seklini ver once yumurta akina bula her tarafini sonrada susama bula ve yaglanmis tepsiye diz cabuk pisiyor dikkat et yanmasinlar (bu arada ben bunlari genelde birer lokmalik olarak yapiyorum esim minik olunca goruntusunu cok begeniyor minik yaparsan 2 firin tepsisii cikiyor bu tariften istersen yarim olcu yaparsin afiyet olsun)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder