Bu Blogda Ara

15 Ocak 2011 Cumartesi

CHEESECAKE

 MALZEMELER

200 gr (yaklaşık 1,5 paket) yulaflı veya kepekli bisküvi
150 gr tereyağ
2 adet yumurta
2 paket labne peyniri
3 çorba kaşığı un
1 paket vanilya
1 su bardağı toz şeker
üzeri için: birazcık çikolata sosu ve krem şanti,1 çay bardağı süt
HAZIRLANMASI
Bisküviler derin bir kabın içinde ufalanır ve üzerine eritilmiş tereyağını dökeriz iyice harmanladıktan sonra yuvarlak kelepçeli kalıbımızın alt zeminine bisküvileri elimizle bastırarak yerleştiririz.
Yumurtamızı şekerle birlikte çırparız daha sonra labne peynirimizi ekler çırpma işlemine devam ederiz.
Unumuzu ,vanilyamızıda ekledikten sonra,bisküvilerin üzerine dökeriz. 200 derecede önceden ısıtılmış fırında pişiririz.
Cheesecake'imiz soğuduktan sonra üzerine hazır toz halınde satılan çikolata sosundan yapar üzerine dökeriz.
Cheesecake'imizin üzerini süslemek için şantimizi çırpıp  kekimizin üzerine döktükten sonra kürdan yardımıyla şekil veririz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder