Bu Blogda Ara

23 Ocak 2011 Pazar

LAHMACUN

Hamuru:
3 su bardağı un
1 tatlı kaşığı maya
1 tatlı kaşığı şeker
tuz
su
kulak memesi kıvamında bir hamur olacak..

iç malzemesi:
250 gr. kuzu kıyma (dana kıyma kullanacaksanız 2 yemek kaşığı sıvıyağ)
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası
3 soğan (rendeleyeceğiz)
2 domates (rendeleyeceğiz)
2 adet yeşil biber (küçücük doğrayacağız)
İstenen her türlü baharat (kekik, kimyon, karabiber, tuz)
3-4 diş sarımsak
1 tutam maydanoz

Hazırlanışı:
1- Unu bir kabın içine alın, havuz gibi açıp içine tuz, şeker ve mayayı koyun. Ilık su katarak kulak memesi kıvamında yoğurun. Mayalanmaya bırakın.
2- Bir taraftan içini hazırlayın. Kıyma, salça, rendelenmiş soğan, rendelenmiş domates, maydanoz, baharatlar ve biberi iyice yoğurun.
3) Mayalanmış hamurdan küçük bezeler alın. Bu hamur 10 adet için. Hamurları lahmacun şeklinde açın. ve kıyma harcını hamurun üzerine yayın. Hamuru çok inceltmeyin.

4)tavaya koyup üstünü kapakla kapatın. 3-4 dakikada pişecektir.

Afiyet olsun …

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder