Bu Blogda Ara

11 Ocak 2011 Salı

FRİGO PASTA

1 lt süt
1.5 su bardağı tozşeker
4 yemek kaşığı kakao
3 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı pirinç unu
Yarım paket bitkisel margarin
1 paket vanilya
Yarım su bardağı çekilmiş fındık

Yapılışı


Toz şeker, pirinç unu, vanilya, un, kakao derin bir kapta karıştırılır üzerine yavaş yavaş süt ilave edilir. Teflon tencereye aktarılır, tahta kaşıkla karıştırılarak muhallebi kıvamına gelinceye kadar orta ısıda pişirilir.

Kaynamaya başlayınca 2-3 dk daha karıştırılmadan pişirilir ocaktan alınır içine margarin ve fındık eklenir. İsteğe bağlı damla çikolata eklenerek iyice karıştırılır.

Ilınınca kek kalıbına streç film yayılıp içine dökülür. 1 gece derin dondurucuda bekletilir servise sunmadan önce servis tabağına ters çevrilir üzerine çekilmiş kakaolu bisküi serpilir.
Zeynep arkadaşımdan alıntıdır.Emeğine sağlık.
Not : Margarin yerine tereyağ da kullanabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder