Bu Blogda Ara

11 Ocak 2011 Salı

MUZLU KEK

125 gr margarin yada 1 su bardağı sıvıyağ
225 gr un (2 su bardağına yakın)
300 gr şeker (1.5 su bardağına yakın)
1 çay kaşığı tarçın
1 paket kabartma tozu
2 yumurta
3 ortaboy ya da 2 büyük muz
3 çorba kaşığı süt

Yapılışı

Yağ ile şeker çırpılıp yumurta ilave edilir ve köpürene kadar çırpılır. Ezilmiş muz, un, tarçın, kabartma tozu, tuz (bir fiske yarım çay kaşığı hatta daha az) ve süt ilave edilerek yağlanmış kalıba dökülür. Önceden ısıtılmış fırında 200 derecede pişirilir. Fırından çıkarınca ılınmasını bekleyip üzerine pudra şekeri dökülerek servis edilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder