Bu Blogda Ara

Yükleniyor...

23 Ocak 2011 Pazar

MİDYE TATLISI (BAKLAVASI)

malzemeler:
1 cay bardagi sivi yag
1 cay bardagi süt
1 yumurta.
1 paket kabartma tozu
Bir tutam tuz.
1 tatli kasigi seker
2,5 su bardağı un ( yumurtanın büyüklüğüne göre vs.. un miktarı değişebilir ele yapışmayan bi hamur olacak..)

Ici icin ceviz ici
Üzeri icin 1 tepeleme yemek kaşığı tereyag..

Serbeti icin:
3 su bardagi seker
3 su bardagi su
yarim limon suyu
YAPILISI.
Ilk önce serbetimizi kaynatip sogumasi icin bir kenara aliyoruz.Daha sonra hamurumuzu yoguruyorup,20 dakika dinlendiriyoruz.Hamuru 6 bezeye bölüp,nisasta yardimiyla tabak büyüklügünde aciyoruz.Hepsini üst üste koyup.tek bir beze yapiyoruz.
Nisastayla beraber bu üst üste koydugumuz bezeleri merdaneyle acip,büyütüyoruz.Kocaman bir manti bezesi cikiyor ortaya.Bu bezeyi resimdeki gibi rulo yapip,1 er cm lik kesiyoruz. merdane ile boyuna doğru açıp,icine ceviz koyuyoruz.Tatlimizi tepsiye dizip,üzerine tereyag gezdiriyoruz.180 derecede kizarana kadar pisiriyoruz.Sicak tatliya soguk serbetini döküyoruz.. 




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder