Bu Blogda Ara

23 Ocak 2011 Pazar

İRMİKLİ ŞEKERPARE


1 çay bardağı Pudra Şekeri
1 çay bardağı İrmik
1 çay bardağı Sıvıyağ
Yarım paket Margarin ( Oda sıcaklığında )
2 Yumurta ( Birinin sarısı üzerine )
1 paket Kabartma Tozu
1 paket Vanilya
3,5 su bardağı un ( ölçülü isteyenler için ölçtüm)  Wink

Şerbeti için;

3,5 su bardağı Su
3 su bardağı Tozşeker
Birkaç damla Limon Suyu

 Öncelikle şerbeti hazırlayın kaynayınca limonu ekleyin ve bir iki dakika daha kaynatıp ateşten alarak soğumaya bırakın. Daha sonra tüm hamur malzemelerini karıştırma kabına alın yoğurun. hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın. Elinizde hafif uzun olacak şekilde yuvarlayarak üzerini biraz bastırıp aralıklı olacak şekilde tepsiye dizin. Üzerine ayırdığınız yumurtanın sarısını sürüp çatalın ucu ile çizikler atın. önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin. Fırından çıkardığınız şekerparelerin üzerine 1-2 dakika sonra soğutmuş olduğunuz şerbeti kaşık veya küçük kepçe ile tek tek gezdirin ve şerbeti çekmesi için dinlendirin. ( en az 2-3 saat. )



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder