HOŞGELDİNİZ... Herkese sevginin ve saygının kıymetinin bilindiği, gülümseme ve kahkahanın eksik olmadığı, sağlık, huzur ve mutluluğun sarmaladığı, bol kazançlı ve lezzet dolu bir yıl diliyorum.. HOŞGELDİN YENİ YIL.. YENİ UMUTLAR..
Bu Blogda Ara
23 Ocak 2011 Pazar
İRMİKLİ ŞEKERPARE
1 çay bardağı Pudra Şekeri
1 çay bardağı İrmik
1 çay bardağı Sıvıyağ
Yarım paket Margarin ( Oda sıcaklığında )
2 Yumurta ( Birinin sarısı üzerine )
1 paket Kabartma Tozu
1 paket Vanilya
3,5 su bardağı un ( ölçülü isteyenler için ölçtüm)
Şerbeti için;
3,5 su bardağı Su
3 su bardağı Tozşeker
Birkaç damla Limon Suyu
Öncelikle şerbeti hazırlayın kaynayınca limonu ekleyin ve bir iki dakika daha kaynatıp ateşten alarak soğumaya bırakın. Daha sonra tüm hamur malzemelerini karıştırma kabına alın yoğurun. hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın. Elinizde hafif uzun olacak şekilde yuvarlayarak üzerini biraz bastırıp aralıklı olacak şekilde tepsiye dizin. Üzerine ayırdığınız yumurtanın sarısını sürüp çatalın ucu ile çizikler atın. önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin. Fırından çıkardığınız şekerparelerin üzerine 1-2 dakika sonra soğutmuş olduğunuz şerbeti kaşık veya küçük kepçe ile tek tek gezdirin ve şerbeti çekmesi için dinlendirin. ( en az 2-3 saat. )
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder