Bu Blogda Ara

8 Ocak 2011 Cumartesi

MUHALLEBİLİ KADAYIF

300 gr. kuru kadayıf
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı tereyağı + sıvı yağ karışımı
- 1 su bardağı iri çekilmiş fındık içi

Muhallebisi İçin
- 1 lt. süt
- 1 su bardağı un
- 1 yemek kaşığı nişasta
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 paket vanilya
- 1 poşet
kram şanti
- 1 su bardağı süt

Yapılışı
Kırarak ufalttığınız kadayıfları, şeker ve fındığı yağda güzelce kızarana kadar kavurun.
1 lt. süt, un, nişasta, şeker ve vanilyayı muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin. Soğuyan muhallebiye ayrı bir yerde 1 bardak sütle hazırladığınız krem şantiyi ekleyin ve güzelce çırpın.

Geniş bir..
borcama kavurduğunuz kadayıfların yarısını döşeyin. Üzerine muhallebinin tamamını dökün ve kalan kadayıfları da en üste döşeyin. Soğuk olarak servis edin.
Yasemin arkadaşımdan alıntıdır.Emeğine sağlık..

Not :  Yaş kadayıfı dondurucuda dondurup kırarak da kullanabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder