Bu Blogda Ara

15 Ocak 2011 Cumartesi

KANDİL SİMİDİ

MALZEMELER

  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 100 gr margarin
  • 2 tatlı kaşığı mahlep
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1 tatlı kaşığı sirke
  • 1 tatlı kaşı tuz
  • 1.5 tatlı kaşığı toz şeker
  • 1 tane yumurta
  • susam, çörek otu

HAZIRLANMASI

Oda sıcaklığındaki margarini ,sıvı yağı, 1 çay bardağı yoğurdu,sirkeyi, koyup karıştırıyoruz.
Daha sonra un , mahlep,toz şeker,kabartma tozu,tuzuda karışımımıza ekliyoruz ve kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde ediyoruz,,.
hamurları istenilen büyüklüklerde yuvarlayıp,üstüne çırpmış olduğumuz yumurtayı sürüyoruz,isteğe bağlı susam ve çörek otunu kullana bilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder