Bu Blogda Ara

15 Ocak 2011 Cumartesi

KARNIBAHAR KIZARTMA

MALZEMELER

1 adet orta boy karnıbahar
3 adet yumurta
1 çorba kaşığı un
kızartmalık yağ
tuz
üzeri için: kırmızı biber ve dere otu
1 kase yoğurt
3 diş sarımsak

HAZIRLANIŞI

Karnıbaharlarımızı tek tek ayırıyoruz ve büyükçe bir tencerede 15 dk kadar haşlıyoruz. (çok haşlamayalım dağılmasın)
Haşlanmış olan karnıbaharlarımızı soğumaya bırakıyoruz.
Yumurtalarımızı bir kasenin içine kırıp iyice çırpıyoruz daha sonra ununu ,tuzunu ilave edip çırpma işlemimize devam ediyoruz.
Karnıbaharlarımızı bu çırptığımız yumurtalı karışıma batırıp bol kızgın yağda kızartıyoruz..
Sarımsaklarımızı ezip yoğurdumuzla buluşturuyoruz.
Kızarmış olan karnıbaharların üzerine sarımsaklı yoğurdumuzu döküyoruz

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder