Bu Blogda Ara

15 Ocak 2011 Cumartesi

YUFKADAN KOLAY PİZZA

MALZEMELER

(isteğe bağlı rahatlıkla malzemeler azaltılıp çoğaltıla bilir)
1 kilo yufka
2 çorba kaşığı salça
2 çorba kaşığı zeytin yağ
salam,sosis,sucuk
kaşar rendesi
2 adet yumurta (1 tanesinin sarısı üzeri için ayrılır)
yeşil biber,mısır taneleri
tuz,kırmızı biber,kekik

HAZIRLANMASI

Öncelikle salçamızı ,sıvıyağımızı ve bahartlarımızı bir kasede karıştırıp hazırlayalım.
Bütün malzemelerimizi küçük küçük doğrayıp hazır edelim.
Yuvarlak olan yufkamızı öncelikle otadan ikiye daha sonra diğer ortadan keserek dörde bölüyoruz,bu işlemi pizzalarımızı ne kadar büyüklükte olaması istiyorsak o kadar sıklıkta devam ettiriyoruz. Aynen sigara böreği şeklinde üçgen yufkalarımız çıkıyor ortaya.
Bir adet üçgen kestiğimiz yufkamızı alıyoruz üzerine fırça yardımıyla yumurtalı karışımımızı sürüyoruz.
Üçgen yufkamızın kısa kenarından uzunlamasına (yufkanın boyuna doğru) yarısına gelene kadar sarıyoruz.
Sardığımız yufkanın açıkta kalan  kısmı sivri ucu sardığımız yere gelecek şekilde ikiye katlıyoruz.
Katladığımız yerdeki kenarı (sardığımız  yerin karşısında ki kenar) bir parmak yukarı kaldırıyoruz.
Sardığımız taraftaki iki köşeyi kıvıraraktan diğer köşelerle birleştirerek pizzamızın alt tabanını hazırlamış oluyoruz.
Salçalı karışımı hazırladığımız yufka tabanına fırça yardımıyla sürüyoruz.
Daha sonra istenilen büyün malzemeler koyulup en son üzerine kaşar rendesi dökülür.
Yufkamızın kenarlarına güzel kızarması için yumurta sarısı sürüp 190 derecede fırına veririz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder