1 su bard.kısırlık bulgur
1 su bardağı sıcak su
yarım çay bardağı irmik
Salça ,tuz,kimyo yenibahar
2 yumurtakısırlık bulguru istediğiniz miktarda, kaynar suyla ıslatın.. su bulgurun ütsünü hafif basar şekilde olucak..( kısırlık ıslatır gibi) bulgur şiştikten sonra içine irmiği ekleyip yoğurun.çok az renk versin diye biber salçası ve karabiber koydum.. isterseniz domates salçası da olur.. sonra bunun içine çok az tuz ve un koymaya ve yoğurmaya başlayın arada çok az da su ekleyinki kıvamı olsun birbirini tutmaya başlıycaktır zaten hemen.. elinizle yuvarlayın güzel şekilde yuvarlanıyorsa olmuştur..( bulguru sulu ıslattıysanız sonra eklemeye gerek yok sadece un yeter)bulgurdan minik parçalar koparıp yuvarlayın ve en son ortasını hafif bastırıp şekil verin..
en son kaynayan suda makarna gibi haşlayıp süzün ve üzerine sarımsaklı yoğurt ve istediğiniz baharatları kullanarak yaptıpınız salçalı sos dökün.. hımmmm..
salçalı sosu ben söyle yaparım: sıvı yağ yada tereyağını ocağa koyup içine nane ve kırımızı biberi atarım hafif kavurur ve domates salçası koyarım salça top top olmasın diye de çok az su damlatırım içine.. afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder