Bu Blogda Ara

11 Ocak 2011 Salı

PASTANE POHAÇASI


Malzemeler

5 yemek kaşığı şeker
3 tatlı kaşığı tuz
1 paket dr. oetker instant kuru maya
2 su bardağı ılık su ( ben ılıktan az daha sıcak yapıyorum suyu)
1 yumurtanın akı hamura sarısı üzerine
1 su bardağı sıvı yağ
yeteri kadar un ( kulak memesi kıvamında )


Yapılışı

Tüm malzemeleri ekleyip karıştırıyorsunuz. Unu ekleyip yoğuruyorsunuz. 20 dakika dinlendirdikten sonra tepsiye fırın kağıdı yerleştiriyorsunuz.

Poğaça şekli verip tepsiye dizip üzerine yumurta sarısını sürüyorsunuz. İşte en büyük püf noktası hemen kızgın fırına vermeyin. Tepside bi süre gözle görülür kabarma başlayana kadar ortalama 15 dk bekletin. Sonra fırını 150 derecenin biraz altında olacak şekilde açın. Poğaçaları koyun. Fırının ılık ortamında poğaçalar iyice pofuduk olacaklar. Sonra ayarı 175 dereceye getirin üzeri kızarınca fırından alın.
 Züleyha arkadaşımdan alıntıdır.

Not : Hamuru 20 dk fazla dinlendirip kabarmasın bu bi püf noktası...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder