Bu Blogda Ara

24 Ocak 2011 Pazartesi

UNLU BÖREK

Bence mutlaka deneyin börek anlayışınız degişecek diyorum:)Malzemeler:
-3 adet yufka
-3 adet haşlanmış patates
-1 kase rendelenmiş kaşar ve lor karışımı
-100gr eritilmiş tereyağı
-2 çay bardağı sıvıyağ
-1 çay kaşığı karabiber
-1,5 çay kaşığı tuz
-un

Hazırlanışı:Haşlanmış patatesleri rendeleyip peynir,tuz, ve karabiberi ekleyip karıştırıyoruz.
Erimiş tereyağı ile sıvıyağı karıştırıyoruz.
Düz zemin üzerine yufkayı serip yağlı karışımdan sürüyoruz. Üzerine elekle un eleyip yufkayı ikiye katlıyoruz. Yarım daire şeklindeki yufkayı tekrar yağlı karışımdan sürüp biraz daha un eliyoruz.

Yufkaların kenar kısımlarını iki parmak içe katlıyoruz. Kenar kısmına hazırlanan patatesli harctan bolca koyup rulo yapıp  sarıyoruz. Dört parmak genişliğinde kesip yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine diziyoruz.
Diğer yufkalarada aynı işlemi yapıyoruz.
Yağlı karışımı olan kabınımızın içinde az miktar yağ kalacak, içine iki çorba kaşığı su ekleyerek böreklerin üzerine sürüyoruz.(İsterseniz yağlı karışımdan böreğe başlamadan önce biraz ayırabilirsiniz üzerine sürmek için.)Önceden ısıtılmış 180derecelik fırında üzerleri kızarana kadar  pişiyoruz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder