MALZEMELER:
1 su bardagı seker
1 su bardağı irmik
1 su bardagı mor hashas(1 parmak eksik bırakıyorum ıstenırse bıraz mor bıraz beyaz hashas karıstırılabılır)
1 su bardağı ceviz içi(yoksa eger bırakmıyorum)
1 su bardağı un
1' er pak. vanilya ve kabartma tozu
ŞERBETİ:
2.5 SU BARDAGI ŞEKER
2.5 SU BARDAGI SEKER ( BU SERBET COK FAZLA KAYNAMAYACAK )
KREMASI: 1 paket vanilyalı pudıng
1 paket kremsanti
YAPILIŞI:
MALZEMELER KEK KIVAMINA GELIR YAGLANMIS TEPSIYE DOKULUR.TEPSININ COK BUYUK OLMAMASI IYI OLUYOR BUYUK KARE BORCAMLAR UYGUN YADA O BOY FIRIN TEPSILERI........
SERBET VE KEK ILIKKEN BIRBRIYLE BULUSTURULUR SOGUDUKTAN SONRA KREMASI HAZIRLANIR.PUDING 3 BARDAK SUT ILE PİŞER BIRAZ SOGUYUNCA KREMSANTI İÇİNE EKLENIR VE IYICE CIRPILIR SONRASINDA SERBETLENMIS TATLININ ÜZERİNE DÖKÜLÜR.
UZERINI SUSLEMEK ISIN MOR HASHAS KULLANILIR.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder