Bu Blogda Ara

11 Ocak 2011 Salı

HAŞHAŞLI TATLI

MALZEMELER:

 1 su bardagı seker
 1 su bardağı irmik
 1 su bardagı mor hashas(1 parmak eksik bırakıyorum ıstenırse bıraz mor bıraz beyaz hashas karıstırılabılır)
 1  su bardağı ceviz içi(yoksa eger bırakmıyorum)
 1 su bardağı  un
  1' er pak. vanilya ve kabartma tozu

ŞERBETİ:


2.5 SU BARDAGI ŞEKER
2.5 SU BARDAGI SEKER ( BU SERBET COK FAZLA KAYNAMAYACAK )

KREMASI: 1 paket vanilyalı pudıng
                    1 paket kremsanti

YAPILIŞI:

MALZEMELER KEK KIVAMINA GELIR YAGLANMIS TEPSIYE DOKULUR.TEPSININ COK BUYUK OLMAMASI IYI OLUYOR BUYUK KARE BORCAMLAR UYGUN YADA O BOY FIRIN TEPSILERI........
SERBET VE KEK ILIKKEN BIRBRIYLE BULUSTURULUR SOGUDUKTAN SONRA KREMASI HAZIRLANIR.PUDING 3 BARDAK SUT ILE PİŞER BIRAZ SOGUYUNCA  KREMSANTI İÇİNE EKLENIR VE  IYICE CIRPILIR SONRASINDA  SERBETLENMIS TATLININ ÜZERİNE DÖKÜLÜR.
UZERINI SUSLEMEK ISIN MOR HASHAS KULLANILIR.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder