Bu Blogda Ara

23 Ocak 2011 Pazar

KEK KALIBINDA HAŞHAŞLI, TAHİNLİ ÇÖREK


malzemeler:
1,5 su bardağı süt
yarım su bardağı ılık su
1 paket yaş maya
1 yemek kaşığı sirke
1 yemek kaşığı tuz
1 yemnek kaşığı şeker
4,5 su bardağı un

iç malzemesi:
4 yemek kaşığı ezilmiş haşhaş
4 yemek kaşığı tahin
2 yemek kaşığı sıvıyağ
margarin
üzerine 1 yumurta sarısı

Mayayı ılık suda şekeri de katıp eritin, yoğurma kabına süt,sirke,un,tuz ilave edip  hepsini yoğurun..
ılık biryerde 10 dakika mayalandırın.
tezgaha alıp hamuru 10 eşit parçaya bölün. her birini servis tabağı büyüklüğünde açın 1 tatlı kaşığı kadar margarin sürüp tahinli haşhaşlı karışımdan sürün.. her hamuru aynı şekilde yapıp üst üste koyun.
hamurun üzerine elinizi bastırarak hamuru altından çektirerek 50 -60 cm"e kadar büyütün. rulo yapıp çamaşır sıkar gibi burun.
yağlanmış kek kalıbına hamuru yerleştirip üzerine yumurta sarısı sürün. önceden ısıtılmış 180 derecelik fınıda kızarana kadar pişirin.
not: kek kalıbınızın büyük olması gerekir benim kek kalıbım 30 cm çapında..


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder