Bu Blogda Ara

8 Ocak 2011 Cumartesi

TAVUKLU SOĞANLI BÖREK

Malzemeler
v  1 tavukgöğsü
v  Tuz, karabiber
v  2 yufka
v  Tereyağı
v  1 yumurta sarısı
v  7-8 dal taze soğan
HAZIRLANIŞI:  Tavukgöğsünü küçük kuşbaşı şeklinde doğrayın. Soğanları doğrayın. Bir tavada biraz zeytinyağında soteleyin. Tavukları ekleyip kapağını kapatın ve ara sıra karıştırarak pişirin. Yufkalardan birinin yarısını tereyağlayıp diğer yarısını üzerine kapatın. Üçgen şekilde dörde bölüp üzerlerini tereyağlayın ve tavuklu içle birlikte kalın sigara böreği gibi sarın. Üzerlerine yumurta sarısı sürüp isterseniz çörekotu, susam, haşhaş serpin. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişirin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder