Malzemeler
Yaklaşık 1kg kılçıkları ayıklanmış hamsi
1 büyük adet soğan
1 orta boy (rende) havuç
1,5 su bardağı pirinç
maydanoz, karabiber, tuz
Yapılışı
Soğan ve sarımsağı ince ince doğranır, biraz sıvı yağda pembeleşinceye kadar kavrulur ve yıkanmış pirinçler ile rendelenmiş havuç eklenerek kavrulur. Son olarak maydanoz, karabiber ve tuzunu ekleyerek tatlandırılır.
Diğer yandan yağlanmış güveç kaplarının içine kılçıkları çıkarılmış hamsiler Köşeleri dışa sarkacak şekilde sıralanır. Orta kısma da hamsi koyularak üzerine kavrulmuş pilavı eklenir.
Dışa sarkan hamsiler üzerine kapatılarak 2 su bardağı kadar salçalı su eklenir. Önceden ısıtılmış fırında 200 derece suyunu çekip hamsilerin üzerileri kızarıncaya kadar pişirilir.
Not : 4 ölçü 4 kişilik güveç kapları ile...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder