Bu Blogda Ara

7 Ocak 2011 Cuma

GÜVEÇTE HAMSİLİ PİLAV

Malzemeler


Yaklaşık 1kg kılçıkları ayıklanmış hamsi
1 büyük adet soğan
1 orta boy (rende) havuç
1,5 su bardağı pirinç
maydanoz, karabiber, tuz

Yapılışı



Soğan ve sarımsağı ince ince doğranır, biraz sıvı yağda pembeleşinceye kadar kavrulur ve yıkanmış pirinçler ile rendelenmiş havuç eklenerek kavrulur. Son olarak maydanoz, karabiber ve tuzunu ekleyerek tatlandırılır.

Diğer yandan yağlanmış güveç kaplarının içine kılçıkları çıkarılmış hamsiler 
Köşeleri dışa sarkacak şekilde sıralanır. Orta kısma da hamsi koyularak üzerine kavrulmuş pilavı eklenir.


Dışa sarkan hamsiler üzerine kapatılarak 2 su bardağı kadar salçalı su eklenir. Önceden ısıtılmış fırında 200 derece suyunu çekip hamsilerin üzerileri kızarıncaya kadar pişirilir.




Not : 4 ölçü 4 kişilik güveç kapları ile...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder