Malzemeler
3 yumurta
1 su bardağına yakın şeker
1 çay bardağı sıvı yağ
1 su bardağı yoğurt
2 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Limon kabuğu rendesi
Arzuya göre fındık ya da ceviz içi
Yapılışı
Dolaptan 10 dk önce çıkartmış olduğumuz yumurtalar ve şeker mikserle 2-3 dk çırpılır.
Daha sonra sıvı yağ, yoğurt eklenerek ve çırpmaya devam edilir.
Tel süzgece un ve kabartma tozunu birlikte katıp kekin içine elenir ve küçük kademeden başlayarak çırpmaya devam edilir.
En son ceviz, vanilyayı ve limon kabuğu rendesini eklenerek tahta kaşıkla karıştırılır.
Yağlanmış ve unlanmış kalıba dökülerek önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 40-45 dakika pişirilir
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder