Bu Blogda Ara

7 Ocak 2011 Cuma

AŞURE

  16 Aralık 2010
İŞTE AŞUREMMMMMMMM HMMM NAM NAMMMMM Cheesy

1,5 su bardağı aşurelik buğday
1 su bardağı nohut
1 su bardağı kuru fasulye
3 su bardağı Toz Şeker
15 su bardağı su
1 çay bardağı kuru üzüm
1 çay bardağı küp doğranmış kayısı(yaklaşık 7-8 adet)
1 çay bardağı doğranmış kuru incir (yaklaşık 5-6 adet)
1 portakal suyu ve kabuğunun rendesi (ince de doğrayabilirsiniz)
1 elma ince küp halinde doğranmış
2 küçük Paket diri fındık

Süslemek için:
1 çay bardağı kuş üzümü (ben çoğunu içine atıyorum)
Çekilmiş ceviz içi
Tarçın, nar taneleri

Hazırlanışı:
Buğday, fasulye, nohutu yıkayıp ayrı kaplarda bir gece önceden ıslatın. Buğdayı akşamdan az haşlayıp sabaha bırakın ki iyice şişsin içi açılsın...Sabah çelik tencereye alın. 15 su bardağı su ekleyip kaynatın. ...(pişerken varsa üzerinde köpük kevgirle alın.)Fasulye ve nohutu süzüp ayrı kaplarda haşlayın. (sularını dökmeyin)

Buğday taneleri iyice yumuşayıncaya kadar kısık ateşte arasıra karıştırarak pişirin. Buğdayın suyu  kıvamına gelmek üzereyken tozşeker, nohut ve kuru fasulyeyi ekleyin.sularıyla birlikte..

Kuru üzüm(bir kapta suda bekletin susuyla birlikte katın ve kuru kayısıyı küp doğrayıp ilave edin. 1 elmayı (sarı yada kırımızı elma) ince küpler halinede doğrayıp içine atın.

Aşurenin pişmesine yakın doğranmış kuru inciri ve kuş üzümünü ekleyip karıştırın. Son olarak portakal suyunu, kabuğunun rendesini ve 2 paket fındık içini ilave edin.(fındığı ikiye bölüp de atabilirsiniz) Bu aşama da arzuya göre karanfil ve dolmalık fıstıkta atılabilir. (ben tercih etmiyorum ama siz karanfili az kaynatıp suyunu atınız sadece)

Aşurenin altını kapayın. Sıcakken kaselere boşaltın. Soğuyunca üzerini ceviz içi,fındık,kuş üzümü, tarçın ve nar taneleri ile süsleyerek servis yapın.

AFİYET OLSUN 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder