HOŞGELDİNİZ... Herkese sevginin ve saygının kıymetinin bilindiği, gülümseme ve kahkahanın eksik olmadığı, sağlık, huzur ve mutluluğun sarmaladığı, bol kazançlı ve lezzet dolu bir yıl diliyorum.. HOŞGELDİN YENİ YIL.. YENİ UMUTLAR..
Bu Blogda Ara
7 Ocak 2011 Cuma
ELMALI KURABİYE:
Malzemeler:
125 gr. margarin yada tereyağ (eritilmiş...birazını sıvıyağ yapabilirsiniz ben öyle yapıyorum )
3 yemek kaşığı yoğurt
2 yemek kaşığı şeker
3-3,5 su bardağı un
1 paket kabartma tozu (yada 1 tatlı kaşığı karbonat)
İçi için:
3 orta boy elma
4 yemek kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tarçın
kırılmış ceviz
Yapılışı:
Elmaların kabuklarını soyup, rendeliyoruz. Şeker ekleyip, hafif ateşte 15-20 dk. pişiriyoruz. Oda sıcaklığında erittiğimiz margarini (tereyağ) sıvı yağ karışımını, yoğurdu, şekeri ve kabartma tozunu karıştırıyoruz. Unu da ekleyip, yumuşak ama ele yapışmayan hamur elde ediyoruz. Daha sonra hamurumuzu 15-20 dk. dinlendiriyoruz.
Bu arada ocaktaki elma rendesi pişmişse, biraz soğumasını bekleyip, tarçın ve ceviz ilave ederek karıştırıyoruz.
Dinlenen hamurumuzdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp, elimizle daire şeklinde açıyoruz ve içine hazırladığımız tarçınlı-cevizli elmayı koyuyoruz. Sonra da poğaça gibi kapatıyoruz ve yağlanmış fırın tepsimize diziyoruz.
Önceden 180 derece ısıtılmış fırında 20 dk. kadar pişirip, üzerlerine pudra şekeri serpiyoruz.
Filiz'den Not: Şekil vermede hamuru oklavayla tabak büyüklüğünde açıp t ve çarpı şeklinde kesip sigara böreği gibi de sarabilirsiniz ben öyle yapıyorum daha bereketli oluyor.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder