Bu Blogda Ara

26 Şubat 2011 Cumartesi

TAVUK ŞNİTZEL

Malzemeler:

2 adet tavuk göğsü
1 adet yumurta
3/4 su bardağı galeta unu
İstenirse karabiber, tuz
Kızartmak için yarım cm yüksekliğinde yağ
Yapılışı:

Tavuk göğsünü enine üç-dört ince parçaya bölerek (fileto şeklinde) et döveceği ile döverek inceltiyoruz.
Yumurtayı çırparak her parçayı önce yumurtaya sonra galeta ununa bulayarak kızgın yağda kızartıyoruz.
Kağıt peçeteye çıkarıyoruz ve sıcak servis yapıyoruz.
Afiyet olsun.

Not: Tavuk göğsü önce unlanır, sonra yumurta ve daha sonra da galeta ununa bulanır, ben fazla una gerek olmadığını düşünerek unlamıyorum. Tercih sizin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder