Bu Blogda Ara

26 Şubat 2011 Cumartesi

BULGURLU KABAK KAYIĞI

Malzemeler:


2 adet yeşil kabak
1,5 kahve fincanı bulgur
1 küçük kuru soğan
1 küçük boy havuç
1 adet çarliston biber
1/2 çorba kaşığı domates salçası
1/2 çorba kaşığı biber salçası
4 çorba kaşığı zeytinyağı
1,5 su bardağı sıcak su


Yapılışı:


Soğanı piyazlık doğrayarak, salça, rendelenmiş havuç ve ince doğranmış biberle birlikte zeytinyağında biraz öldürüyoruz. Yıkadığımız bulguru sebzelere ekleyerek biraz karıştırıyoruz ve ateşten alıyoruz.


Kabakları ortadan uzunlamasına ikiye keserek içlerini çıkarıyoruz. İçine bulgurlu malzemeyi -fazla olmamak kaydıyla- koyuyoruz. Sıcak suyu da kabakların arasına döküyoruz. Kapağını kapattığımız tencereyi kısık ateşe koyuyoruz. Kabaklar yumuşayıncaya kadar pişiriyoruz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder