Bu Blogda Ara

26 Şubat 2011 Cumartesi

MERCİMEKLİ MANTI


MALZEMELER
HAMURU İÇİN
2 su bardağı su
1 yumurta
tuz
alabildiğince un

İÇİ İÇİN;
1-1,5 su bardağı yeşil mercimek
karabiber
tuz
soğan


YAPILIŞI:

önce mercimekleri haşlayın. daha sonra suyunu süzüp soğanla az yağda harmanlayın karabiber ve tuzunu katın.  daha sonra hamur için gerekli iç malzemelerin hepsini katıp yoğurun. hamuru dinlendirdikten sonra bezeler halinde ayırıp açın. normal mantı yapar gibi kareler halinde kesinve içine mercimek harcından koyarak bohça gibi kapatın.
sonra bir tepsi içerisinde iki yemek kaşığı margrini eritip mantıları tek sıra halinde tepsiye dizn. mantıların altı kızarana kadar fırında yada ocakta pişirin.
mantıların altı kızardıktan sonra kaynar su ekleyip bir süre daha ( mantılar pişene kadar ) fırında pişirin.
daha sonra üzerini sarımsaklı yoğurt teryapında harmanlanmış az biber salçası yada pul biber ile servis edin
AFİYET OLSUN.lavin

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder