Bu Blogda Ara

16 Şubat 2011 Çarşamba

FELLAH KÖFTESİ


1 su bardağı ince bulgur
1 su bardağı sıcak su
3 yemek kaşığı un
1 yumurta
yarım yemek kaşığı biber salçası
tuz,karabiber

Hazırlamak için;

5 su bardağı sıcak su (bulgurları haşlamak için) ve tuz

Sosu;

1 adet domatesin rendesi
1 yemek kaşığı biber salçası
1-2 diş rende sarımsak
3 yemek kaşığı sıvıyağ
Ve üzerine kıyılmış maydonoz

YAPILIŞI;

1. Bulgurlara sıcak su döküp 10 dk şişmelerini bekleyin.
2. Bu arada tencereye suyu ve tuzu koyup kaynamaya bırakın.
3. Bulgura yumurta,un,baharatları ekleyip yoğurun,çok cıvık hamur olmayacak dikkatli olun.
4. Bulgur hamurundan bilye büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayalım ve serçe parmağımızla ortasına bastıralım.Hazırladığımız bulgur toplarını kaynayan tuzlu suya atıyoruz ve 5-6 dk.kadar haşlıyoruz.Bulgurlar haşlanmaya başladığında suyun üzerine çıkacak ve kevgirle alıp servis tabağına koyuyoruz.
Rende domatesi,sıvıyağı,salçayı,sarımsağı derin bir tavada alıp pişirmeye başlıyoruz.kıvam almaya başladığında altını kısıp biraz daha pişiriyoruz.
6. Sosumuzdan biraz alıp üzerine döküyoruz ve kıyılmış maydanoz serpiyoruz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder