HOŞGELDİNİZ... Herkese sevginin ve saygının kıymetinin bilindiği, gülümseme ve kahkahanın eksik olmadığı, sağlık, huzur ve mutluluğun sarmaladığı, bol kazançlı ve lezzet dolu bir yıl diliyorum.. HOŞGELDİN YENİ YIL.. YENİ UMUTLAR..
Bu Blogda Ara
16 Şubat 2011 Çarşamba
FELLAH KÖFTESİ
1 su bardağı ince bulgur
1 su bardağı sıcak su
3 yemek kaşığı un
1 yumurta
yarım yemek kaşığı biber salçası
tuz,karabiber
Hazırlamak için;
5 su bardağı sıcak su (bulgurları haşlamak için) ve tuz
Sosu;
1 adet domatesin rendesi
1 yemek kaşığı biber salçası
1-2 diş rende sarımsak
3 yemek kaşığı sıvıyağ
Ve üzerine kıyılmış maydonoz
YAPILIŞI;
1. Bulgurlara sıcak su döküp 10 dk şişmelerini bekleyin.
2. Bu arada tencereye suyu ve tuzu koyup kaynamaya bırakın.
3. Bulgura yumurta,un,baharatları ekleyip yoğurun,çok cıvık hamur olmayacak dikkatli olun.
4. Bulgur hamurundan bilye büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayalım ve serçe parmağımızla ortasına bastıralım.Hazırladığımız bulgur toplarını kaynayan tuzlu suya atıyoruz ve 5-6 dk.kadar haşlıyoruz.Bulgurlar haşlanmaya başladığında suyun üzerine çıkacak ve kevgirle alıp servis tabağına koyuyoruz.
Rende domatesi,sıvıyağı,salçayı,sarımsağı derin bir tavada alıp pişirmeye başlıyoruz.kıvam almaya başladığında altını kısıp biraz daha pişiriyoruz.
6. Sosumuzdan biraz alıp üzerine döküyoruz ve kıyılmış maydanoz serpiyoruz.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder