1 lt süt
1 su bardağından 1 parmak eksik irmik
2 yemek kaşığı kakao
1,5 su bardağı şeker
1 paket vanilya
1 yemek kaşığı tereyağ
süt, irmik, şeker bir tencerede muhallebi kıvamına gelene kadar pişirilir.
ocak kapatılmadan hemen önce vanilya ve tereyağ eklenip karıştırılır ve ocak kapatılır.
bu karışımdan 3 kepçe ayrı bir kaba ayrılır ve içine kakao eklenip karıştırılır.
ben uzun borcam kek kalıbında yaptım. önce 3 kepçe sade sonra kakaolu sonra yine sade ekledim.
buzdolabında 3 saat bekletilip dilimlenir.
ben 1,5 saat bekletebildim. ve dolayısıyla ters çeviremedim direkt kalıptan dilimleyip yedik
afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder