Bu Blogda Ara

16 Şubat 2011 Çarşamba

KAKAOLU İRMİK TATLISI

1 lt süt
1 su bardağından 1 parmak eksik irmik
2 yemek kaşığı kakao
1,5 su bardağı şeker
1 paket vanilya
1 yemek kaşığı tereyağ



süt, irmik, şeker  bir tencerede muhallebi kıvamına gelene kadar pişirilir.
ocak kapatılmadan hemen önce vanilya ve tereyağ eklenip karıştırılır ve ocak kapatılır.


bu karışımdan 3 kepçe ayrı bir kaba ayrılır ve içine kakao eklenip karıştırılır.

ben uzun borcam kek kalıbında yaptım. önce 3 kepçe sade  sonra kakaolu sonra yine sade  ekledim.
buzdolabında 3 saat bekletilip dilimlenir.

ben 1,5 saat bekletebildim. ve dolayısıyla ters çeviremedim Smiley direkt kalıptan dilimleyip yedik Smiley

afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder