HOŞGELDİNİZ... Herkese sevginin ve saygının kıymetinin bilindiği, gülümseme ve kahkahanın eksik olmadığı, sağlık, huzur ve mutluluğun sarmaladığı, bol kazançlı ve lezzet dolu bir yıl diliyorum.. HOŞGELDİN YENİ YIL.. YENİ UMUTLAR..
Bu Blogda Ara
26 Şubat 2011 Cumartesi
BAZLAMA
2 kilo undan yapiyorum bazlamayi
2 kilo un ve bir paket kuru mayadan hamuru yogururuyorum..
mayalandiktan sonra bezelere ayiriyorum 12 tane filan cikiyor
yarim saat beze halinde sofra bezinin altinda bekletiyorum birazda orda mayalaniyor.
hamurlari elimle aciyorum
ocakta iyi bir teflon tavanin uzerinde iki tarafida hafif kizarana kadar son ayarda pisiriyorum..
firinida son ayarina getiriyorum 250 dereceye kizaran hamurlari firina atiyorum..
diger hamur kizarana kadar firinda duruyor..
futbol topu gibi sisiyoor icine bisey koyup yemeside cok kolay oluyor boylelikle..
...
hamuru suyla yogurdum enson hamura yarim cay bardagi kadar sivi yag døkuyorum biraz daha yoguruyorum. daha parlak gørunmesi ve daha kolay acilmasi icin..
sütle yaparsan cok cabuk bayatlar..
evet tavada sadece cillenecek kadar uzeri hafif kizarana kadar pisiriypruz asil firinda pisiyor..
hem kabarip ortasinin bosluk olmasi icin hemde tam iyice ici pissin diye..ustune elini hafifce vurdugunda sertse olmustur firindan alabilirsin..
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder