Bu Blogda Ara

16 Şubat 2011 Çarşamba

FIRIN SÜTLAÇ



Malzemeler:
  • Yarım su bardağı pirinç

  • 1 su bardağı su

  • 5 su bardağı süt

  • 2 çorba kaşığı nişasta

  • 1 paket vanilya

  • 1.5 su bardağı tozşeker

  • 1 yumurta sarısı
    Hazırlanışı:
    * Pirinci yarım saat ılık suda bekletin. Bol suyla yıkayıp süzün. 1 bardak su ekleyip kısık ateşte suyunu çekinceye kadar pişirin.

    * Süt, vanilya ve şekeri ekleyip pirinç iyice yumuşayıncaya kadar karıştırarak pişirin. Nişastayı 2-3 kaşık suyla ezip sütlaca ilave edin. 4-5 dakika daha karıştırarak kaynatın.

    * Bir kapta yumurta sarısını çırpın. 1 kepçe sütlaç ekleyin. Karışımı sütlaca ilave edip karıştırın. Bir taşım daha kaynatıp tencereyi ocaktan alın.

    * Sütlacı kaselere paylaştırıp fırın tepsisine dizin.Tepsiye kaselerin yarısına gelecek kadar su ekleyin.Kızgın fırında sütlaçların üzeri hafif pembeleşinceye kadar fırınlayın.
  • Hiç yorum yok:

    Yorum Gönder