Bu Blogda Ara

15 Şubat 2011 Salı

KAYA KURABİYE

KAYA KURABİYE

3 yumurta
Oda sıcaklığında erimiş bir paket margarin
½ çay bardağı sıvıyağ
1 su bardağı kuru üzüm
1 paket vanilya
1 su bardağı iri dövülmüş ceviz
1 paket kabartma tozu
½ su bardağı toz şeker

Aldığı kadar un ( yaklaşık 3,5 su bardağı kadar)
Oda sıcaklığında erimiş margarin yumurta ve şeker karıştırılarak üzüm ve ceviz eklenir. 2 bardak unu kabartma tozunu eleyerek ekleyin ve daha sonra diğer unu katarak ele yapışmayacak bir hamur elde edin. Önceden ısılmış 175 derece fırında pişirin ..

NOT: Kuru üzüm yerine veya beraber kuru kayısı, kuru incirde eklenebilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder