Bu Blogda Ara

26 Şubat 2011 Cumartesi

MANTARLI ANTRİKOT

Malzemeler:

500 gr. kültür mantarı
450 gr. antrikot
1 büyük soğan
1 su bardağı kadar domates sosu ( yoksa 2 çorba kaşığı domates salçası+1,5 çay bardağı su)
3 diş sarımsak
1/2 çay bardağı sızma zeytinyağı
1/2 su bardağı su
1/2 limon
1/2 tatlı kaşığı tuz


Yapılışı:

Antrikotları küçük kuşbaşı şeklinde doğruyoruz (Ben bütün yağlarını ayıkladım, ama sevenler birlikte kavurabilir).

Antrikotu kısık ateşte kendi yağı ve suyuyla iyice kavuruyoruz.

Yemeklik doğradığımız soğanları ekliyoruz, birlikte biraz daha kavuruyoruz.

Doğradığımız sarımsağı, domates sosunu ve 1/2 bardak suyu ekleyip tencerenin kapağını kapatıyoruz.

Mantarları bol su ile bir yıkayıp suda bekletmeden süzgece alıyoruz . Ardından tek tek suya tutarak yıkayıp
üzerlerine limon sıkıyoruz. Dörde, beşe bölerek doğruyoruz.

Antrikot, yarı pişmiş hale gelince mantarları da ekleyip pişirmeye devam ediyoruz.

En son tuzunu ekleyip, servis yapabiliriz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder