HOŞGELDİNİZ... Herkese sevginin ve saygının kıymetinin bilindiği, gülümseme ve kahkahanın eksik olmadığı, sağlık, huzur ve mutluluğun sarmaladığı, bol kazançlı ve lezzet dolu bir yıl diliyorum.. HOŞGELDİN YENİ YIL.. YENİ UMUTLAR..
Bu Blogda Ara
26 Şubat 2011 Cumartesi
AZMAN ( CİBES) YEMEĞİ
Malzemesi:
1 baş azman (cibes)
1 büyük soğan
1/2 su bardağı zeytinyağı
1 çorba kaşığı domates salçası
1 çorba kaşığı biber salçası
Yapılışı:
Cibesi bol su ile yıkayıp, sirkeli suda biraz bekletiyoruz. Daha sonra yapraklarını,sert kısımlarını da atmadan 1 cm kalınlığında doğruyoruz.
Soğanı ay şeklinde (piyazlık) doğrayıp, zeytinyağında çok az kavuruyoruz. Salçayı katıyoruz ve ardından doğranmış cibesi ekleyip biraz kavuruyoruz. 1/2 bardak su ekleyerek tencerenin kapağını kapatıp pişiriyoruz. Biz sıcak yedik, isteyen soğuk da yiyebilir.
ALINTIDIR.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder