Bu Blogda Ara

26 Şubat 2011 Cumartesi

AZMAN ( CİBES) YEMEĞİ


Malzemesi:

1 baş azman (cibes)
1 büyük soğan
1/2 su bardağı zeytinyağı
1 çorba kaşığı domates salçası
1  çorba kaşığı biber salçası

Yapılışı:

Cibesi bol su ile yıkayıp, sirkeli suda biraz bekletiyoruz. Daha sonra yapraklarını,sert kısımlarını da atmadan 1 cm kalınlığında doğruyoruz.

Soğanı ay şeklinde (piyazlık) doğrayıp, zeytinyağında çok az kavuruyoruz. Salçayı katıyoruz ve ardından doğranmış cibesi ekleyip biraz kavuruyoruz. 1/2 bardak su ekleyerek tencerenin kapağını kapatıp pişiriyoruz. Biz sıcak yedik, isteyen soğuk da yiyebilir.

ALINTIDIR.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder