Bu Blogda Ara

26 Şubat 2011 Cumartesi

HEDİK ÇORBASI

Malzemeler:

250 gr. buğday
1 su bardağı nohut
1.5 çorba kaşığı un (tepeleme)
1.5 çorba kaşığı domates salçası
1 çorba kaşığı biber salçası
1 çay kaşığı kekik
2 çay kaşığı pul biber
4 çorba kaşığı sıvı yağ veya 2 çorba kaşığı kadar tereyağı

Yapılışı:

Buğday ve nohudu bir gece önceden yıkayıp, ayrı ayrı kaplarda kaynar suya koyuyoruz.

Ertesi gün ikisini de ayrı tencerelerde pişiriyoruz. Piştikten sonra nohudun suyunu süzüyor, buğdayınki bırakıyoruz.

Bir tencereye yağ ve un koyarak kavuruyoruz. Domates ve biber salçası ekleyip bir iki karıştırdıktan sonra buğdayın suyunu alıştırarak  katıyoruz, koyu bir sos kıvamına getiriyoruz. İçine süzdüğümüz nohudu ve buğdayı katarak bir taşım kaynatıyoruz.

15-20 dakika kadar kaynatıp, kekik ve pul biber serperek servis yapabiliriz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder