Bu Blogda Ara

15 Şubat 2011 Salı

HİNDİSTANCEVİZLİ KURABİYE

1 PAKET MARGARİN
2 YUMURTA
1 SU BARDAĞI PUDRA ŞEKERİ
1 ÇAY BARDAĞI HİNDİSTANCEVİZİ
KABARTMA TOZU
VANİLYA
ALDIĞIKDAR UN

DIŞINA:

YUMURTA BEYAZLARI
1 SUBARDAĞI HİNDİSTAN CEVİZİ

YAPILIŞI:

MARGARİN ODA ISISINDA YUMŞATILIR,PUDRAŞEKERİ İLAVE EDİLEREK YOĞRULUR, SONRA SIRAYLA YUMURTA SARILARI (BEYAZLARI AYRILIR),HİNDİSTANCEVİZİ,VANİLYA,KABARTMA TOZU VE UN EKLENEREK YOĞRULUR HAMUR ELE YAPIŞMICAK KIVAMI ALINCA UN İLAVESİ KESİLİR. FAZLA SERT OLMASIN HAMUR, İÇİ İYİ PİŞMEZ SONRA . ELE YAPIŞMICAK ŞEKİLDE OLMASI YETERLİDİR.

HAMURDAN CEVİZDEN AZ BÜYÜK PARÇALAR ALINARAK YUVARLANIR HAFİF YASSILAŞTIRILARAK ÖNCE YUMURTA BEYAZINA SONRA HİNDİSTAN CEVİZİNE HERTARAFI BATIRILARAK YAĞLANMADAN TEPSİYE DİZİLİR 170 DERECEDE PİŞİRİLİR. HAFİF PEMBELEŞİNCE FIRINDAN ALINIR. ORTALAMA 20 DK DA PİŞİYO BENİM FIRINDA AMA SİZİNKİNDE NEKADAR SÜRER BİLEMEM.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder