Bu Blogda Ara

16 Şubat 2011 Çarşamba

MUHALLEBİLİ ETİMEK TATLISI


MALZEMELER
1 paket etimek
1 litre süt
3 fincan un
8 yemek kaiığı şeker
bir paket vanilya
1 paket kremşanti
Yarım paket margarin
Şerbeti için
3 su bardağı su
3 su bardağı şeker
yarım limon
YAPILIŞI:
Etimek yapılan şebette ıslatın.un ve yağı kavurun,ardından 1 litre sütü yavaş yavaş boşaltın,karıştırarak.Ardından şeker ve vanilyayıda katarak yoğunlaşana kadar karıştırın.Yoğunlaştığında mikserde 15 dk çırpın.Ardından yapılan bu muhallebiyi etimeklerin üzerine dökün.Muhallebi soğuduğunda ise bir bardak sütte hazırlanan kremşanti yi üzerine yayarak cevizle süsleyin.
AFİYET OLSUN

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder