Bu Blogda Ara

10 Ocak 2012 Salı

SADRAZAM LOKUMU

SADRAZAM LOKUMU
KEK İÇİN;
4 yumurta
1 su bardağı şeker
2 su bardağı un
2 yemek k. süt
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
KREMASI;
2 s.bardağı süt
1 s.bardağı şeker
1 y.k tereyağı
1 paket vanilya
3 yemek kasigi dolusu un
1 yemek kasigi dolusu nişasta
KEKİ ISLATMAK İÇİN;
2 su bardağı ılık süt
1-2 s.b hindistan cevizi
Öncelikle kremayı hazırlayın. Sütü, unu,nişastayı ve toz sekeri tencereye alıp, krema kivamina gelene kadar pisirin. Pistikten sonra vanilyayi da ekleyip, karistirin ve ocaktan alip sogumaya birakin. Soguduktan sonra icine 1 yemek kasigi tereyagini katip, mixerle iyice yedirene kadar karistirin.
Kek icin yumurta ve şekeri 10 dakika mikserde çırpın. Sütü ve vanilyayi ekleyip biraz daha karistirin.
Un ve kabartma tozunu da katarak tahta kaşıkla iyice karistirin. Yağli kagit serilmis kücük boy fırın tepsisine hamuru boşaltıp üzerini düzeltin.
önceden isitilmis 150 dereceli firinda kurutmadan keki pişirin,üzeri hafif pembe renk alınca kekimiz hazirdir.
Kek pişince 2-3 dakika ılınmasını bekleyin, yagli kagidiyla beraber rulo seklinde sarin , üzerine nemli bir bez örterek 5-10 dakika bekletin ( böylelikle kekimiz sonradan kolaylikla sariliyor ve yumusacik kaliyor )
Daha sonra yagli kagittan ayirdiginiz keki 2-3 pamak kalınlığında uzun dikdörtgen parçalar halinde kesin,sonra bu uzun dikdörtgenleride boylamasına ikiye bölün.
Kestiğiniz parçaların üzerine ister kızarmış tarafını ice alarak, ister disa alarak ( ben bir ic, bir dis yaptim) kremadan bolca sürün, ve rulo şeklinde sarın. hazırladığınız mini pastayı  süte batırın ve çıkarın, geniş bir tabağa hindistancevizini serpin, süte batırdığınız pastayı iyice hindistancevizine bulayın ve tüm pastaları yanyana dizin.
Tatlınızı buzdolabında dinlendirin,hatta 2-3 saat öncesinden yapılırsa daha güzel oluyor.
ufak bir not : keki sicak sicak sarmayin, yoksa hamur gibi olabilir, ilk sicakliginin cikmasi gerekiyor

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder