Bu Blogda Ara

28 Ocak 2012 Cumartesi

PORTAKALLI KEK

Malzemeler
  • 3 yumurta
  • 3 adet portakal (bir tanesinin suyu sıkılacak)
  • 2 su bardağı toz şeker
  • 2 su bardağı süt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket şeker vanilya
  • 4-5 su bardağı un
  • 1 çay kaşığı karbonat
Hazırlanışı
Öncelikle şeker ve yumurtayı köpük olana kadar çırpıyoruz sonra sırasıyla süt ve yağı koyup bir süre daha çırpıyoruz sonra sırasıyla unu, kabartma tozunu, vanilyayı, karbonatı, rendelenmiş portakalları ve sıkılan portakal suyunu ilave edip 5 dk kadar çırpıp yağlanmış tepsiye döküyoruz, önceden ısıtılmış fırında 30-40 dk pişiriyoruz. Soğuduktan sonra servis ediyoruz, 5 çayları için ideal bir kektir.
NOT: Portakalın suyunu sıkıp keke ilave edersek kek çok daha güzel kabarır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder