Bu Blogda Ara

10 Ocak 2012 Salı

EV DÖNERİ

EV DÖNERİ
1 kg antrikot et
1 tane tırnak pide
3 yemek kaşığı tereyağı
1 su bardağı et suyu
2 su bardağı süzme yoğurt
tuz, karabiber
arzu edilir ise üzerine ince kıyılmış maydanoz1 tane ince kıyılmış kuru soğan pulbiberle karıştırılıp üzerine serpilir.
Kasaptan 1 gün önce parça olarak alınan et buzlukta bir gece bekletilir Ertesi gün yemek yapma zamanı et çıkarılıp ince yaprak yaprak kesilir. Teflon tavada az yağda arkalı önlü kızartılır. Fırın kabına kare kare kesilen tırnak pide yerleştirilir 6-7 dakika fırınlanır.Üzerine kaynar haldeki et suyu kaşıkla gezdirilir.Kızartılan etler pidelerin üzerine konur. Süzme yoğurt suyla inceltilip etlerin üzerine dökülür. Tereyağı kızartılıp içine pul biber konup yoğurdun üzerine gezdirilir. Arzu edilirse maydanozlu, soğanlı biberli harç serpiştirilir. Besleyici,lezzetli, doyurucu bir yemek.Afiyet Olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder