Bu Blogda Ara

10 Ocak 2012 Salı

ISPANAKLI YAŞ PASTA

ISPANAKLI YAŞ PASTA
3 yumurta 1 su bardağı toz şeker
1.5 su bardağı un
yarım su bardağı sıvı yağ
1 paket kabartma tozu
vanilya
1 su bardağı haşlanmış rondodan geçirilmiş ıspanak (150 gr)
KREMA MALZEMESİ:
3 su bardağı süt
1 yumurta sarısı
2 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı nişasta
1 çay bardağı toz şeker
vanilya
1 yemek kaşığı margarin ( ben tereyağ kullandım)
SÜS YAPMAK AMACIYLA:
1 paket kremşanti ve 1 su bardağı soğuk süt
YAPILIŞI: karıştırma kabında önce yumurtaları kırıp köpürene kadar mikserle çırpıyoruz toz şekeri atıp şekerler eriyene kadar çırpmaya devam ediyoruz sıvı yağ ve ıspanağıda ilave ediyoruz. ıspanağın sadece yaptaklarını haşlayın ve soğutup rondodan geçirin kekin iinede öyle katın. çırptıktan sonra un kabartma tozu ve vanilyayıda harcımıza ekleyip son bir kez karıştırıyoruz. yuvarlak borcamın küçük olanı tercih ediyoruz. borcamın kenarlarını yağlayıp ortasına yağlı pişirme kağıdı koyuyoruz isteğe göre borcamın her yeri yağlanabilir. kalıbınız varsa kalıbada koyabilirsiniz.harcımızı 175-180 derecelik fırında pişiriyoruz.
KREMANIN YAPILIŞI: tencereye süt un nişasta toz şeker vanilya yumurta sarısını koyup iyice karıştırıp ocağa alıyoruz sürekli karıştırıp göz göz köpük köpük olana kadar pişirmeye devam ediyoruz istenilen kıvama gelince ocak kapatılıp 1 y.k. margarin eklenip eridikten sonra mikserle yaklaşık 10 dk çırpıyoruz . krema biraz soğurken ayrı bir kapta kremşantiyi tarife göre hazırlıyoruz hazırlanmış krem şantinin birazını hazırladığımız kremanın içine ekleyip biraz daha mikserle çırpıyoruz geri kalan kremşantiyi pastanın üzerini süslemek amacıyla buzdolabında bekletiyoruz. Pişmiş olan kekimizi ikiye bölelim iple ortadan ayırmak daha kolay oluyo iki parçayıda şekerli sütle hafif ıslatalımki ıspanaklar lezzetli hale gelsin kremanın yarısını kekin ilk parçasının üzerine eşit miktarda yayalım isteğe göre meyve parçalarıyla süslenebilir ben muz kullandım kekin diğer parçasınıda üstüne koyup kalan kremayıda kekin üstüne ve yanlarına boşluk kalmayacak şekilde sürelim ve buzdolabında beklettiğimiz kremşantiyide pastamızı süslemek amacıyla kullanalım kivi dilimleri antep fıstığı yada hindistan cevizi dekor olarak çok yakışabilir ben hindistan cevizi ve muz kullandım AFİYET OLSUN...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder