Bu Blogda Ara

1 Mart 2011 Salı

TAVUK PAÇASI



Yine çok kolay ama çok nefis bir tarif...


PAÇA MALZEMELERİ
3 yemek kaşığı silme un
3 yemek kaşığı silme yoğurt
1 su bardağı tavuk suyu
1 yumurta
3 diş sarmısak
Çay kaşığının ucuyla köri(ben koymadım)
Tuz

SOS MALZEMESİ

1 yemek kaşığı tereyağ
1 yemek kaşığı zeytinyağ
1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber

Üzeri için haşlanıp didilmiş tavuk eti(2 tane kalçalı but kullandım)

YAPILIŞI
Tavuğu haşlayıp suyunu tencerede bırakıp etlerini didiyoruz.
Başka bir tencerede  yoğurt,un, ezilmiş sarmısakları ,yumurta,tuz ve 1 bardak tavuk suyunu ilave edip karıştırıyoruz ve muhallebi kıvamına  gelene kadar pişiryoruz.
Pişen muhallebimizi yani paçamızı servis edeceğimiz tabağa döküyoruz.
Didiklediğimiz tavuk etlerinide üzerine diziyoruz.
Sos tenceresine zeytinyağını,tereyağını alıp eritiyoruz ve toz kırmızı biberide döküp birkaç dakika yakıp tavukların üzerine döküyoruz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder