Bu Blogda Ara

1 Mart 2011 Salı

ELMALI MERENG

Elmalı Mereng

Malzemeler
4 adet elma
1 çay bardağı şeker
1 çay kaşığı tarçın
Muhallebi malzemesi
4 su bardağı süt
2 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı nişasta
bir fincan şeker
1 vanilin
2 yumurtanın sarısı
Merengi için
2 yumurta akı
1 çay bardağı şeker
Yapılışı
Elmalar rendelenip bir fincan şekerle pişirilir.İçine tarçın ilave edilip tepsiye yayılır.Diğer yanda bütün muhallebi malzemeleri pişirilir ve tepsiye elmaların üzerine dökülür.Merengi için ayırdğımız 2 yumurta akı ve şeker mikserle kar olana kadar çırpılıp muhallebinin üzerine yayılır ve fırınlanır üzeri kızarana kadar pişirilir yakşalık 5 dak.da pişiyor.soğuk şekilde servis yapılır

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder