Bu Blogda Ara

8 Ocak 2011 Cumartesi

YEŞİL MERCİMEKLİ PİRİNÇ SALATASI


Malzemeler
  • 1 su bardağı pirinç
  • 1,5 su bardağı su
  • 1/2 çay bardağı zeytinyağı
  • 7-8 küçük dilimlenmiş kornişon turşu
  • 1 küçük demet dereotu
  • 5-6 sap taze soğan
  • 1 su bardağı yeşil mercimek
  • ½ limonun suyu
  • 2 çay kaşığı tuz
HAZIRLANIŞI:
  • 1 Gece önceden ıslattığını yeşil mercimeği  düdüklü tencerede 7 dakika haşlayıp suyunu süzün.
  • 1 su bardağı pirinci yıkayıp süzün. Küçük bir tencerede 1/2 kahve fincanı zeytinyağına pirinçleri beyazlaşana kadar kavurun. 1,5 su bardağı suyu ,tuzu ve limon suyunu ekleyip kısık ateşte kapağı kapalı olarak suyunu çekene kadar pişirin. Piştikten sonra kapağın altına kağıt havlu koyarak dinlenmeye bırakın. Dereotunu ve taze soğanları incecik kıyıp derince bir kaba alın., turşuları ,yeşil mercimeği ekleyip karıştırın.
  • karışıma pilavın tamamını ilave edip iyice karıştırın.
  • Salatayı servis yapacağınız kaseye aktarın,Ayrıca limon yada zeytin yağı eklemeye gerek yok.Pilav pişerken içine çekmiş oluyor zaten.
  • alıntıdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder