TAVUK ÇORBASI(TERBİYELİ)
MALZEMELER:
- 2 tane tavuk budu
- 2 litre su
- 4 yemek kaşığı yoğurt (koyu kıvamlı, değilse 6-7 kaşık)
- 1 tane yumurta
- 1 yemek kaşığı un (tepeleme)
- 1 limonun suyu
- 1 su bardağı tel şehriye (küçük boy bardakla)
YAPILIŞI:
- Tavuk budunu 2 litre suda haşlayın ve kemiklerinden ayırın.
- Haşladığınız suyu süzgeçten geçirin ve başka bir tencereye aktarın, kaynamaya bırakın.
- Kaynayan tavuk suyuna şehriyeyi ilave edin, 7-8 dakika kısık ateşte haşlayın, didiklediğiniz tavuk etlerini ilave edin.
- Bu arada yoğurt, yumurta, limon suyu ve unu topak kalmadan iyice çırpın.
- Çırptığınız terbiyeyi çorbanın suyundan katarak karıştırın ve ılımasını sağlayın.
- Çorbayı arada karıştırarak bir taşım kaynatın ve ocaktan alın.
- Tuzunu ilave edin, zeytinyağında kırmızı pul biber ve nane ısıtarak çorbanın üzerine dökün.
Malzemeler 8-10 kişilik
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder